У Москві відбулася церемонія передачі Руській Православній Церкві предметів, затриманих Шереметьєвською, Домодєдовською та Міллеровською митницями при спробах їх нелегального вивезення за кордон.

Всього було передано понад 50 тисяч предметів, з яких 25 ікон мають особливу культурно-історичну цінність.

Від Руської Православної Церкви у заході взяли участь співробітники Синодального відділу із взаємодії зі Збройними силами та правоохоронними установами: відповідальний секретар ієрей Димитрій Ніколаєв, завідувач канцелярії протоієрей Сергій Привалов та завідувач сектора МВС протоієрей Олександр Шестак, повідомляє сайт Відділу.

Відео дня

Звертаючись до співробітників Федеральної митної служби, протоієрей Сергій Привалов, зокрема, сказав: «З хвилюванням і радістю ми спостерігаємо, як церковні цінності повертаються в лоно Православної Церкви. Бог осміяний бути не може. І сьогоднішня подія наочно підтверджує ці слова. Відрадно, що віруючі люди знову зможуть молитися перед цими святими образами. Ми сподіваємося, що плідна співпраця між Митною службою та Руською Православною Церквою буде зміцнюватися. І велике спасибі тим людям, які зуміли вчасно зупинити задуми злочинців, котрі не розуміють, що ікони ― це не предмет купівлі-продажу».

Патріархія.ru