Дружина президента України Людмила Янукович у свій день народження, 9 жовтня, планує відвідати храм.

"У цей день буде велике церковне свято - Преставлення апостола і євангеліста Іоанна Богослова. Тому з ранку я хочу поїхати до храму - сповідатися і причаститися. Після храму, якщо встигнемо, посидимо сім`єю", - повідомила Л. Янукович в інтерв`ю газеті "Комсомольская правда". Вона розповіла, що всього у неї 17 хрещеників, не враховуючи тих, хто в інтернаті.

"Найменшій моїй хрещениці - Світланці - три рочки. Вона - донька священика. А найстарша - це мама мого помічника Зінаїди Іванівної. У травні їй було 70 років. Вона народилася як раз перед війною в 1941 році, тоді не до хрестин було" , - сказала перша леді України.

Відео дня

На питання про те, чи є у неї благодійна організація, Л. Янукович зізналася, що їй простіше допомагати людям напряму.

"Поштова скринька завжди повна, практично від усіх - прохання про допомогу. Я сама відповідаю на всі листи - можу сидіти і писати всю ніч. Якщо є телефони - дзвоню, розмовляю з людьми. Для них це дуже важливо. Пишуть на домашню адресу, а іноді просто: "Донецьк. Першій леді України ". Листоноші вже знають, листи завжди доходять. Але я і сама багато їжджу, спілкуюся з людьми", - розповіла вона.

"Потрібно встигати допомагати. Дуже шанований мною отець Зосима з Нікольського говорив:" Поспішайте робити добро! "Ось я і поспішаю, поспішаю. Дуже боюся, що спізнюся", - додала Л. Янукович.