Верховна Рада України не підтримала проекту постанови "Про деякі заходи, спрямовані на збереження об`єкта культурної спадщини національного значення "Місто Володимира – дитинець стародавнього Києва з фундаментами Десятинної церкви". За нього 5 жовтня проголосували лише 164 (при необхідних 226 – ред.) народних депутатів із 398 зареєстрованих в сесійній залі.

В постанові передбачалося, що Кабінет міністрів України має вжити невідкладних заходів, спрямованих на збереження, належне утримання та використання відповідно до закону об’єкта культурної спадщини національного значення "Місто Володимира – дитинець стародавнього Києва з фундаментами Десятинної церкви", в тому числі на припинення проведення будівельних чи будь-яких інших робіт, які можуть призвести до порушення режиму використання й охорони культурної спадщини національного значення.

Раніше повідомлялося, що будівництво відроджуваної Десятинної церкви та музейного комплексу буде проводитись не на фундаменті давньої Десятинної церкви, а збоку від нього.

Відео дня