Голову Чернівецької облдержадміністрації Михайло ПАПІЄВ, говорячи про біл-борди «Буковина зустрічає свого патріарха», нагадав, що «Буковина традиційно і історично є міжконфесійним краєм». Таку думку він висловив під час апаратної наради 26 вересня, повідомляє прес-служба ОДА.

«Завдання органів влади – забезпечити порядок і права громадян, у тому числі православних віруючих, які прийдуть на зустріч з патріархом Кирилом і візьмуть участь в богослужіннях”, – зазаначив губернатор.

В свою чергу, перший заступник голови Чернівецької ОДА Георгій ГАЛИЦЬ порадив не проводити акцію протесту у день візиту патріарха Кирила на Буковину.

Відео дня

"Порядок проведення заходів за участю Президента та патріарха Кирила забезпечується Державною службою охорони. Стан безпеки, повірте… там буде спокійно і будуть проведені усі профілактичні заходи. Ніхто і близько до проходження маршруту Президента чи керівника Церкви не зможе підійти. Тому не треба нагнітати ситуацію й підбадьорювати самих себе і людей. Не варто витрачати зусилля. Там буде абсолютно чиста зона", - запевнив Г.ГАЛИЦЬ.