Восени на сесію Київради буде внесене питання про виділення приміщень на кладовищах священикам Української православної церкви Московського патріархату, УПЦ Київського патріархату та Київської Архиєпархії Української греко-католицької церкви, які мають намір надавати безкоштовні консультації громадянам з організації похорон.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі депутата з фракції «БЮТ-Батьківщина» у Київраді, голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра БРИГИНЦЯ.

Відповідну пропозицію комісії Київради з питань культури та туризму щодо надання права мати представництво на цвинтарях всім конфесіям підтримала комісія Київради з питань власності.

Відео дня

«Найближча сесія відбудеться аж у вересні, тому представники інших церков, які теж вбачають необхідність мати пункти консультування на цвинтарях, мають час звернутись до Київради. Наша головна мета, щоб у важкий момент підготовки похорону зробити все можливе, щоб полегшити підготовку родинам померлих до похорон. Крім того, не допустити ніяких преференцій якійсь із релігійних громад, а зробити все можливе для того, щоб можливості віруючих кожної віри були рівними», - заявив О.БРИГИНЕЦЬ.

У прес-службі нагадали, що на останньому засіданні Київради розглядався проект рішення, згідно з яким Свято-Іллінська парафія УПЦ Московського патріархату мала отримати на всіх кладовищах столиці приміщення в оренду для надання консультацій щодо проведення поховального обряду. Проект рішення підтримали переважно депутати від Партії регіонів. Рішення не було прийнято.