Україна є багатоконфесійною країною, що обумовлює проведення виваженої політики у релігійній сфері.

Про це Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ сказав під час зустрічі з керівниками українських церков та релігійних організацій, повідомили УНІАН у прес-службі глави держави.

Наша політика “спрямована на створення сприятливих умов для діяльності релігійних організацій, забезпечення рівних прав і можливостей, утвердження терпимості та поваги між віруючими”, наголосив глава держави, додавши, що за роки незалежності Україна зробила суттєві кроки для забезпечення належного статусу релігійних організацій.

Відео дня

“На сьогодні знято більшість обмежень у діяльності церкви й закладено основи співробітництва держави і церкви. На це націлена, зокрема, й реформа влади. На Міністерство культури України покладено функції проведення державної політики у сфері релігії. Упевнений, що така оптимізація роботи принесе корисні плоди”, - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Надзвичайно важливим для забезпечення права на свободу совісті є розвиток відносин центральних і місцевих органів влади з релігійними організаціями у різних сферах, зауважив Президент. На його думку, широке поле роботи є зокрема в сфері освіти, трудових відносин, відповідної підтримки військових формувань.