Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ вітає активну участь представників релігійних організацій у розробці нової редакції Закону “Про свободу совісті та релігійні організації” і роботі над проектом закону “Про повернення культових будівель релігійним організаціям”.

Про це глава держави сказав під час зустрічі з керівниками українських церков та релігійних організацій України, повідомили УНІАН у прес-службі глави держави.

Він відзначив, що робота над зазначеними законопроектами ведеться з врахуванням вітчизняних реалій, зобов’язань України перед Радою Європи та рекомендацій її Парламентської Асамблеї.

Відео дня

“Мені відомі ваші застереження щодо згаданих законопроектів. Тому я вас запрошую і буду вітати участь в їх розробці всіх без виключення представників всіх конфесій і церковних організацій. Ми ці зміни відпрацюємо, нормативно-правова база буде створена, і після того, як вони будуть узгоджені із загальним консенсусом, я як Президент підпишу цей закон”, - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Під час зустрічі Президент, крім того, привітав з обранням на посаду Глави Української Греко-Католицької Церкви Верховного архієпископа Києво-Галицького Святослава (ШЕВЧУКА).