На Кіровоградщині православні релігійні громади недостатньо забезпечені кадрами священнослужителів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на апаратній нараді у губернатора повідомив начальник відділу у справах національностей та релігій Кіровоградської обласної адміністрації Микола ГАРБА.

За його словами, потреба у священиках УПЦ задоволена на 86,8%, УПЦ Київського Патріархату – на 42,5%, Української автокефальної православної церкви – на 50%. Всього на території області зареєстровані 307 православних громад, у яких працюють 223 священнослужителі.

Відео дня

«У порівнянні з православ`ям краще забезпечені кадрами громади протестантського напрямку, до керівництва яких, в основному, приходять молоді особи з вищою освітою. Наприклад, у 85 громадах євангельських християн-баптистів працюють 94 священнослужителі, у 35 громадах християн віри євангельської – 57, у 13 релігійних громадах Свідків Єгови - 35», зазначив М.ГАРБА.

Він повідомив, що для задоволення духовних потреб віруючих релігійні організації Кіровоградщини використовують 375 культових будівель, з них 134 – типові, 241 - пристосовану під молитовні, 135 - орендовані.

«Забезпеченість релігійних громад культовими будівлями також недостатня - 63,2%», підкреслив начальник відділу.

З 1991 року релігійним організаціям Кіровоградської області передано 58 культових споруд, а також 152 приміщення, які переобладнані або пристосовані під культові будівлі. Серед переданих будівель 49 пам’яток архітектури.

За роки незалежності України в області побудовано 75 храмів та молитовних будинків, з них 38 – в містах, 37 – у сільській місцевості. На сьогодні будуються 48 культових приміщень.