Сьогодні національний банк України вводить в обіг пам’ятну монету «Марійський духовний центр – Зарваниця». Як повідомив кореспонденту УНІАН начальник управління Національного банку України в Тернопільській області Роман РОМАНИК, монета матиме номінал 10 грн, вийде вона у серії «Відродження християнської духовності в Україні». Монета присвячена одному з давніх місць паломництва – Марійському духовному центру у селі Зарваниці Тернопільської області, яке пов’язують з появою за легендою чудотворної ікони Матері Божої. Зараз на прощі до Зарваниці приходять сотні тисяч людей.
Монету виготовлено зі срібла 925 проби, якість карбування – «пруф», маса в чистоті – 31,1 г, діаметр – 38,61 мм, тираж – 7 тис. штук. Гурт монети – гладкий із заглибленими написами позначення металу, його проби – Ag 925, маси в чистоті – 31,1 г і логотипом Монетного двору.
Пам’ятна монета є дійсним платіжним засобом України та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Відео дня