Волинська рада Церков на засіданні, 18 березня, прийняла Звернення до волинян щодо Великого посту. У ньому йдеться про значення цього періоду в духовному зростанні християн.

 

Як повідомили УНІАН у Волинській єпархії УПЦ КП, рада Церков звернулася до місцевої влади та всіх, хто організовує дозвілля, із закликом „не влаштовувати в Страсний тиждень не лише розважальних, але й інших заходів, які не відповідають духові Посту”.

Відео дня

 

У документі міситься і заклик до керівників засобів масової інформації „перенести усі розважальні програми на дні після Пасхи. Особливо це стосується 1 квітня, яке у цьому році припадає на Страсний четвер”.

 

„...Церква не стоїть на перешкоді гідному життю, відпочинкові та доречним розвагам. Людина заслуговує і потребує відпочинку, але на все свій час. І тому, коли християни під час Посту відмовляються від певних страв, та у міру можливостей зменшують і кількість споживання їжі, в той же час вони стараються ще ревніше творити діла милосердя, бачити навколо себе тих, хто потребує допомоги. Тим більше у дні посту треба уникати всього, що відвертає увагу від виконання найголовнішого в житті християнина – від любові до Бога та ближнього, від заповідей Божих...”.