Кабінет Міністрів утворив Організаційний комітет з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі, яке заплановане на липень 2013 року. Співголовами Оргкомітету визначено віце-прем’єр-міністра України та заступника Глави Секретаріату Президента України – відповідно до функціональних повноважень цих посад.

Про це йдеться у розпорядженні уряду, виданому на виконання відповідного указу Президента України, – повідомляє Інститут релігійної свободи.

Крім цього, розпорядженням Кабміну від 11 лютого 2010 року №215-р до складу Організаційного комітету включено голову Держкомнацрелігій, якого визначено заступником співголови Оргкомітету, та заступників керівників центральних органів виконавчої влади – Міністерства культури і туризму, МЗС, Мінекономіки, Мінфіну, Мінрегіонбуду, Міносвіти, МВС, Держкомтелерадіо, Держкомархіву, Українського інституту національної пам’яті, Київської і Севастопольської міських держадміністрацій та Київської обласної держадміністрації, а також голову Республіканського комітету АР Крим у справах релігій, представника Національної академії наук України.

Відео дня

З боку церковної спільноти до складу Оргкомітету з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі за попередньою згодою включено представників Української православної церкви (в єдності з Московським Патріархатом), Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви, Римсько-католицької церкви в Україні та Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів. До складу Оргкомітету також включено голову правління громадської організації «Інститут релігійної свободи».

Урядове розпорядження видане на виконання указу Президента України Віктора Ющенка від 10.11.2009 року № 915/2009 про відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі, який передбачає проведення різного роду духовних, культурних та просвітницьких заходів.

Нагадаємо, що відповідно до указу Президента України від 24.03.2008 року № 256/2008 протягом липня – серпня 2008 року в Україні було проведено низку урочистих заходів з відзначення 1020-річчя хрещення Київської Русі. Того ж року Президент України своїм указом встановив, що щорічно 28 липня, у день пам`яті святого рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Київської Русі, в Україні офіційно відзначатиметься День хрещення Київської Русі – України.