Архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський АМВРОСІЙ закликав віруючих взяти участь у другому турі президентських виборів. Про це він сказав в інтерв`ю, опублікованому на офіційному сайті Чернігівської єпархії.
На думку владики, історія вже бачила таку ситуацію, яку Україна переживає сьогодні – "вже були міжусобні війни між князями, братами, коли вони воювали один проти одного та вбивали один одного". І це призвело до розвалу держави. А сьогодні різні політичні партії, як князі, воюють одна з одною і це знову може призвести до розорення держави. "Ми молимося, щоб Господь врозумив політиків, щоб вони об’єдналися і робили разом гарну спільну справу на благо українського народу та нашої України", - зазначив АМВРОСІЙ. Він переконаний, що всім політикам треба відкинути свою амбіційність, своє самолюбство, свою гординю і пам’ятати, що Господь дав їм владу не для задоволення своїх інтересів, а для того, щоб покращити життя народу.
Архієпископ АМВРОСІЙ вважає, що Україні потрібен президент, який би зміг об’єднати всіх і бути зразком для людей. "Я, як віруюча людина, хочу, щоб у нас і президент був глибоко віруючою людиною. Щоб міг прийти до храму, помолитися, щоб він жив за законами божими і щоб був за приклад для людей. У нас люди звикли рівнятися на верхівку, на голову. І якщо вони бачитимуть чесних, чистих і добрих правителів, то і самі рівнятимуться на них", - підкреслив АМРОСІЙ.
Він звернувся до віруючих взяти участь у виборах. "Дуже прошу вас, люди добрі, не нехтуйте своїм правом вибору! Пам’ятайте про те, що не партія творить народ, а народ творить Бог. І він нам допоможе зробити правильний вибір 7 лютого. Я хочу, щоб наш народ вибрав собі такого президента, який би був справжнім вождем і який би повів народ до кращого життя – духовного та матеріального", - наголосив АМВРОСІЙ.