Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій закликає всіх виборців, незважаючи на можливе розчарування або зневіру в політиці та політиках, в день голосування прийти на виборчі дільниці та зробити усвідомлений вибір.

Про це йдеться у переданому УНІАН зверненні Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій до українського народу з нагоди другого туру виборів Президента України.

“7 лютого відбудеться другий тур виборів глави нашої держави. Це – важлива суспільна подія, адже від того, хто очолюватиме нашу країну в наступні роки, значною мірою залежатиме майбутнє і суспільства, і кожного громадянина”, - йдеться в документі.

Відео дня

При цьому зазначається, що “Україна – демократична держава, в якій громадяни мають право вільно обирати Президента країни. Це право – велике досягнення, але воно на кожного громадянина накладає і велику відповідальність”.

При цьому духовенство закликає громадян “віддати свій голос за ту особу, яка, на вашу думку, є гідною бути Президентом України – гарантом державної незалежності, суверенітету, суспільного і духовного розвитку народу”.

У своєму виборі духовенство закликає кожного “керуватися не одноразовою особистою вигодою, а усвідомленням блага суспільства, моральними критеріями та власними світоглядними переконаннями”. “Ми в черговий раз застерігаємо всіх – не дайте себе купити, не продавайте свій голос за гроші, подачки чи обіцянки, будьте гідними високого звання Людини й Громадянина”, - говориться у звернення.

Автори документа зауважують, що “в світі немає держави без керівництва. Якщо ми будемо байдужі до вибору Президента або проголосуємо проти всіх – ми втратимо свій шанс, а вибір все одно буде зроблений, але вже без нашої участі”. “Цього не можна допустити, адже реалізація права вибору – це громадянський обов’язок. За підсумками виборів один з двох кандидатів на посаду Президента України очолить нашу державу. Від голосу кожного з вас значною мірою залежить – хто це буде. Тому прийдіть на виборчу дільницю і проголосуйте!”, - закликають члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Вони звертаються “до всіх, від кого залежить чесне й справедливе проведення виборів, – до членів виборчих комісій, політиків, суддів та правоохоронців – пам’ятайте про свою відповідальність перед Богом та українським народом”. Також вони закликають власників засобів масової інформації та журналістів подавати правдиву інформацію про кандидатів і перебіг виборчого процесу.

Окрім того, духовні отці закликають всіх віруючих “посилено молитися про чесні й справедливі вибори, про обрання найбільш достойного кандидата на посаду Президента України”. Також вони сподіваються, що український народ зробить мудрий і достойний вибір.

Звернення підписали члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій:

Філарет (ДЕНИСЕНКО) – Патріарх Київський і всієї Руси-України, предстоятель Української Православної Церкви – Київський Патріархат;

Володимир (САБОДАН) – Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Української Православної Церкви;

Мефодій (КУДРЯКОВ) – Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви;

Любомир ГУЗАР – Верховний Архієпископ Української Греко-Католицької Церкви;

Маркіян ТРОФИМ`ЯК – Єпископ, ординарій Луцької дієцезії, відповідальний за зовнішні зв’язки Римсько-Католицької Церкви в Україні;

В’ячеслав НЕСТЕРУК – Єпископ, президент Всеукраїнського Союзу об`єднань євангельських християн-баптистів;

Михайло ПАНОЧКО – Єпископ, голова Всеукраїнського Союзу Церков християн віри євангельської-п`ятидесятників;

Леонід ПАДУН – Старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви;

Василь РАЙЧИНЕЦЬ – Старший пресвітер Союзу вільних церков християн євангельської віри України;

Андрій ГАМБУРГ – президент Синоду Німецької євангелічно-лютеранської Церкви України;

Григоріс БУНІАТЯН – Архієпископ Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви;

Шейх Ахмед ТАМІМ – Муфтій України, глава Духовного управління мусульман України;

Еміралі АБЛАЄВ – Муфтій Духовного управління мусульман Криму;

Руслан хазрат АБДІКЄЄВ – Муфтій Духовного центру мусульман України;

Григорій КОМЕНДАНТ – президент Українського Біблійного Товариства.