У Дніпропетровському обласному військовому комісаріаті відбулося урочисте вручення посвідчення “Учасника бойових дій” протоієрею Ігорю ОСАДОВСЬКОМУ, настоятелю храму святого Георгія Змієборця.

Як повідомили УНІАН в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, з жовтня 2008 року по квітень 2009 року протоієрей ІГОР виконував обов’язки офіцера з питань релігії та входив до складу 1-го парашутно-десантного батальйону 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади 6-го армійського корпусу – одинадцятої ротації національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної тактичної групи “East” сил КФОР у Косовому.

Обласний військовий комісар полковник Юрій МИРОНОВ, вручаючи посвідчення “Учасника бойових дій”, зазначив, що бути православним священиком у Косовому – це вже є подвиг, а оберігати душі наших військових – святий обов’язок кожного священика. Адже саме в екстремальних умовах проста бесіда та Боже благословення допомагає витримувати фізичні та моральні навантаження.

Відео дня

“За час, який ми провели у Косовому, у нас не було жодного конфлікту на релігійному ґрунті. Греко-католики відвідували наші служби та молилися разом з православними, навіть мусульмани часто приходили до церкви. Це свідчить, що релігія може і повинна об’єднувати”, – зазначив отець ІГОР.