У Києві відбулось засідання міської ради церков і релігійних організацій.

Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, у ході засідання Київської міської ради церков і релігійних організацій при Київському міському голові столична влада та представники різних релігійних конфесій міста розробили План спільних заходів щодо запобігання поширенню пандемії грипу, профілактики вірусних захворювань серед населення та подолання наслідків епідемії грипу.

Крім того, обговорювались шляхи подальшої співпраці церков і релігійних організацій та столичної влади у сфері духовної та соціальної діяльності, а також налагодження взаємодії релігійних організацій з комунальними ЗМІ.

Відео дня

На думку заступника голови КМДА Сергія РУДИКА, для більш ефективної допомоги малозахищеним киянам необхідно налагодити плідну співпрацю міської влади з усіма конфесіями міста, діяльність яких спрямована на захист соціально-вразливих категорій населення.

«Налагодження продуктивного та відвертого діалогу з церквами та релігійними організаціями міста – це одне з пріоритетних завдань столичної влади. Ми високо цінуємо їхню благородну працю, вдячні за просвітницьку діяльність та ініціативи, спрямовані на гармонізацію міжконфесійних відносин у столиці. Крім того, не останню роль церква відіграє і в подоланні епідемії грипу та його наслідків, адже частіше люди прислуховуються до порад своїх духовних наставників, аніж до слів чиновників. Також ми готові надати можливість висвітлювати свою діяльність у комунальних засобах масової інформації представникам всіх конфесій», – наголосив С.РУДИК.

За його словами, столична влада планує укласти угоди з релігійними організаціями міста про надання ними допомоги у догляді за пацієнтами установ охорони здоров`я, про співробітництво у наданні медико-санітарної допомоги у хоспісах та відділеннях сестринського нагляду, про створення кризових центрів при релігійних організаціях для надання психологічної допомоги важкохворим та соціальнодезадаптованим пацієнтам тощо.