Народні депутати України підтримали ініціативу щодо необхідності бюджетного фінансування у 2010 році друку підручників з предмету «Основи християнської етики». Відповідне звернення до глави уряду Юлії ТИМОШЕНКО спрямували 13 парламентарів з фракцій БЮТ, НУНС та Блоку Литвина, що складають правлячу коаліцію у Верховній Раді України. Про це повідомили УНІАН у Інституті релігійної свободи.

Звернення, ініційоване народним депутатом Володимиром СТРЕТОВИЧЕМ (партія ХДС), підписали також Ольга БОДНАР, Руслан ЛУК’ЯНЧУК, Віталій БАРВІНЕНКО (БЮТ), Володимир МАРУЩЕНКО, Юрій КАРМАЗІН, Микола МАРТИНЕНКО, Олесь ДОНІЙ, Роман ЗВАРИЧ, Олександр ЧОРНОВОЛЕНКО, Валерій БОРИСОВ, Кирило КУЛИКОВ (НУНС) та Валерій БАРАНОВ (Блок Литвина).

Народні обранці закликають Уряд включити друк підручників з предмету «Основи християнської етики» до Плану видань навчальної літератури, яка видаватиметься у 2010 році за державні кошти. Для цього вони просять Кабінет Міністрів передбачити відповідне фінансування у проекті Держбюджету на наступний рік.

Відео дня

У зверненні, копія якого знаходиться у розпорядженні ІРС, парламентарі нагадали Прем’єр-міністрові України проголошене нею у липні 2009 року прагнення “крок за кроком піднімати духовність та мораль нашої нації” та заяву Юлії ТИМОШЕНКО про те, що Урядова “команда стоїть на засадах підняття і відродження духовності нації”. У зв`язку з цим, автори звернення висловили сподівання, що потреба у забезпеченні українських школярів підручниками з предметів духовно-морального спрямування знайде відгук у серці глави Уряду, а також належне втілення у проекті Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік».

Як відомо, предмети духовно-морального спрямування викладаються в українських школах на факультативній основі з 2006 року та за цей час здобули позитивну оцінку батьків учнів, релігійної спільноти та Міністерства освіти і науки України.

Нагадаємо, що 10 листопада цього року схожі ззвернення надіслав до Міністерства фінансів та парламентського Комітету з питань бюджету народний депутат України Володимир МАРУЩЕНКО (ХДС). У своїх листах він представив позицію очолюваної ним Громадської ради при Міносвіти з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями, яка на своєму останньому засіданні дійшла висновку про необхідність бюджетного фінансування підручників з предметів духовно-морального спрямування.