У рамках робочої поїздки до Сумської області Президент України Віктор Ющенко разом з родиною: дружиною Катериною, дітьми Христинкою, Софійкою та Тарасом відвідали рідне село глави держави Хоружівку.

Як повідомляє сайт глави держави, після урочистої літургії у церкві Св. Апостола Андрія Первозванного Віктор Ющенко звернувся до односельчан з вітальним словом.

Глава держави охарактеризував основні здобутки 4 років свого президентства – утвердження базових принципів демократії – свободи слова та свободи вибору; зрушення в економічній сфері; суттєве зростання заробітної платні та пенсій, збільшення фінансування ключових соціальних програм. Віктор Ющенко наголосив, що демократичними здобутками, нашими європейськими успіхами, нашим національним відродженням, яке відбулося в останні роки, треба пишатися, адже це ті основи, без яких неможливе вільне й достойне життя українців, неможливе економічне процвітання держави.

Відео дня

У свою чергу громада Сумщини попросила Віктора Ющенка залишитися якнайдовше лідером нації, який єдиний захищає національні інтереси. Односельчани звернулися до В.Ющенка: «Нехай Божа благодать та віра в людей допоможе вам на тернистій дорозі. Нехай Господь посилає міцне здоров’я, вірних та надійних друзів, втілення задумів та великих починань. А ми, Ваші земляки, підтримуємо Вас і віримо у Вашу перемогу. В добрий час, в добру путь!»

За старими українськими традиціями, Президентові України разом із благословенням односельчан вручили як символ сили хліб з печі та пригоршню землі з рідного села.

У робочій поїздці Президента України супроводжують представники інтелігенції, у тому числі Євген Сверстюк та Дмитро Павличко.