19-20 жовтня 2009 року в м. Єрусалим (Ізраїль) відбудеться виїзне засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Як повідомляє Інститут релігійної свободи,зміна традиційного місця зустрічей глав конфесій з Києва на столицю Святої Землі – Єрусалим стала можливою з ініціативи головуючого в Раді, головного рабина м. Києва і України Якова Дов Блайха, який запросив всіх членів ВРЦіРО провести засідання поблизу святих для кожної конфесії місць.

Програма заходів виїзного засідання передбачає, що по прибутті до Єрусалима 19 жовтня члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій проведуть зустріч з міністром закордонних справ Держави Ізраїль Авігдором Ліберманом.

Після цього в конференц-залі єрусалимського готелю «Хар Ціон» («Маунт Зіон») відбудеться робоче засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Згідно з порядком денним засідання предстоятелі Церков і релігійних організацій розглянуть низку звернень до органів державної влади України і української громадськості, а також обговорять стан державно-конфесійних відносин в Україні та інші актуальні питання.

Відео дня

Після завершення засідання члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій візьмуть участь в обіді за участю міністра Держави Ізраїль у справах релігії Якова Маргі.

Цього дня для делегації Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій також запланована екскурсія в місто Віфлеєм і урочиста вечеря за участю Vip-гостей, серед яких очікуються високопоставлені чиновники Держави Ізраїль, релігійні діячі, представники культурних і ділових кіл.