Національний банк України 29 вересня вводить в обіг пам’ятну монету номіналом 10 грн, присвячену Церкві Святого Духа в Рогатині (1598 рік). Як повідомив кореспонденту УНІАН начальник управління НБУ в Тернопільській області Роман РОМАНИК, монета вийде у серії “Пам’ятки архітектури України”. Монету виготовлено зі срібла 925 проби, якість карбування – “пруф”, маса в чистоті – 31,1 г, діаметр – 38,61 мм, тираж – до 10 тис штук. Гурт монети – гладкий із заглибленими написами позначення металу, його проби, маси і логотипом Монетного двору.
Як зауважив Р. РОМАНИК, монету присвятили саме Церкві Святого Духа в Рогатині, оскільки вона є зразком давніх типів українських дерев’яних храмів. До нашого часу у ній зберігся іконостас, який має високу мистецьку цінність. Загалом храм є пам’яткою, що увічнила талант галицьких майстрів архітектури, різьблення та іконопису.
Р. РОМАНИК додав, що пам’ятна монета є дійсним платіжним засобом України та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів.