Перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов провів переговори з Комісаром Ради Європи з прав людини Томасом Хаммербергом. Як повідомляє Інститут релігіійної свободи, під час зустрічі співрозмовники обговорили стан розвитку громадянського суспільства в Україні. При цьому мова йшла і про питання розвитку державно-конфесійного діалогу в Україні. 

Комісар Ради Європи з прав людини підкреслив, що “приємно вражений рівнем активності громадських організацій та впливом неурядових організацій на громадське життя країни”.

Сторони також констатували, що залишається ще багато питань, які потребують вирішення. Це стосується, зокрема, пенітенціарної системи країни та випадків перевищення повноважень працівниками правоохоронних органів під час виконання службових обов‘язків. “Цей діалог потрібно продовжувати, тому що Україна – не єдина країна, де поліція поводиться неналежним чином”, – відзначив Томас Хаммерберг.

Відео дня

Окрім цього, Комісар Ради Європи з прав людини підкреслив, що “у багатьох питаннях Україна може слугувати прикладом не лише для пострадянських країн”. За його словами, особливо це стосується відносин уряду та релігійних організацій.

Підсумовуючи, перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов наголосив, що захист прав людини – один з головних напрямків роботи Кабінету міністрів України.