Лідер Громадської ініціативи «Фронт змін» Арсеній Яценюк вважає, що на церкві лежить дуже важлива функція – лікування суспільства. «Ми повинні повернутися лицем до церкви. Церква повинна отримати доступ до середньої школи. Церква повинна отримати доступ до вищої школи. Це є вихід з тієї глибокої моральної і духовної кризи, в якій ми знаходимось», - сказав він на зустрічі з мешканцями міста Самбір Львівської області.

«Чому більшість ходить в церкву? Для того, щоб відкупити гріхи: нагрішили за тиждень, а потім прийшли, посповідалися для того, щоб далі грішити. Так, може, ми в церкву будемо ходити не для того, щоб сповідатися? Може, ми в церкву будемо ходити для того, щоб міняти всій дух, очищатися і бути нормальними людьми, які живуть за Божим законом? З цього треба розпочинати. Тоді з`явиться й культура. Тоді з`явиться й український дух», - зазначив Арсеній Яценюк.

Звертаючись до присутнього на зустрічі священика, лідер «Фронту змін» сказав: «На Вас лежить дуже велика місія. Церква і держава мають дуже багато спільних завдань. І ці завдання ми мусимо виконувати разом. Якщо ми не даємо цінності, духовну чистоту, не лікуємо людину і її душу, то у нас і не буде порядку в країні».

Відео дня

«Сьогодні без церкви ми не зможемо вилікувати суспільство. Це єдиний інститут, якому сьогодні довіряють люди. Я це знаю, бо я говорю з людьми – більше нікому не вірять», - підсумував Арсеній Яценюк.