У понеділок, 24 серпня, до 18-ї річниці Незалежності України, в храмах Вінницької області відбулась молитва за Україну та український народ.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в головному управлінні з питань внутрішньої політики у справах засобів масової інформації та зв`язків з громадськістю Вінницької ОДА.

Згідно з повідомленням, керівництво області та міста взяли участь у святковій літургії, яка пройшла у Свято-Преображенському храмі. В цей день влада і віряни області звернулись до Бога з проханням благословити вінничан, адже це молитва за Україну, про Україну і для України. Сьогодні кожен з учасників молебню подякував Богу за цей превеликий дар – вільну, незалежну Українську державу.

Відео дня

Голова Вінницької облдержадміністрації Олександр ДОМБРОВСЬКИЙ відзначив, що завдяки Божій благодаті ми зробили кроки на шляху до нормалізації життя родини, суспільства, держави, і бачимо, що у серцях наших людей, незважаючи на труднощі і проблеми, збереглося дуже багато добра. «Але водночас, ця молитва - це і шана всім генераціям віруючих, які укріплювали і будували нашу державу. Повага до тих, хто втратив свою свободу, чи життя та до останнього боровся за суверенну Україну... Молитва за Україну лунає у серці кожного з нас, і дає нам ту енергетику, ту укріплюючу силу, завдяки яким вінничани зможуть творити добро, жити у злагоді зі своїм сумління та працювати на благо своєї родини, області та держави загалом» - сказав О.ДОМБРОВСЬКИЙ.

В цей же день, делегація Вінницької області бере участь в урочистих заходах з нагоди 18-ї річниці Незалежності України у м. Києві.