Керівництво України взяло участь в молитві за Україну і український народ в день 18-ї річниці Незалежності Української держави.

Урочистий захід відбувся в Софійському соборі Києва.

У Софійський собор цього дня прийшли Президент України Віктор ЮЩЕНКО, прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО, голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН, секретар РНБО Раїса БОГАТИРЬОВА, міністри Кабінету міністрів, співробітники Секретаріату Президента, народні депутати.

Відео дня

У молитві взяли участь представники церков України.

Виступаючи на Майдані Незалежності у Києві зі зверненням до українського народу з нагоди Дня Незалежності України Президент України В.ЮЩЕНКО закликав православне духовенство України до діалогу.

«Я звертаюся до українського православного духовенства – розпочніть свій міжконфесійний діалог. Це ваш обов’язок», - сказав Президент.

В.ЮЩЕНКО закликав духовенство пам’ятати, що духовна єдність нації потрібна Україні сьогодні як ніколи. «Ці зусилля не можуть припинятися», - сказав він.

***Традицію проводити молитву за Україну і український народ цього дня в Софійському соборі запровадив Президент України В.ЮЩЕНКО в 2005 році.