Кабінет міністрів України має намір встановити ціни на природний газ для релігійних організацій на рівні цін на газ для населення.

Про це УНІАН повідомило джерело в уряді.

За словами співрозмовника агентства, вже підготовлений відповідний проект постанови Кабміну, який найближчим часом буде прийнятий.

Відео дня

Зокрема, Кабмін планує встановити, що природний газ для релігійних організацій на комунально-побутові послуги відпускається за роздрібними цінами на умовах, які затверджені Національною комісією регулювання електроенергетики для потреб населення.

Як повідомляв УНІАН, 13 липня Рада церков України звернулася до Кабміну з проханням встановити тарифи на природний газ і воду на рівні тарифів для населення, а на опалення – на рівні тарифів для некомерційних організацій. Прем`єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО пообіцяла встановити тарифи на комунальні послуги для релігійних організацій на рівні тарифів для населення.

Зараз населення купує природний газ по 402-622 грн. (близько 51,5-79,7 дол.) за тисячу кубометрів (залежно від обсягів споживання). Для порівняння: його вартість для промисловості становить 310 дол. за тисячу кубометрів. Релігійні підприємства платять за газ, як промислові підприємства.