Голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій ЧИЖМАРЬ вважає, що влада області належним чином забезпечила святкування ювілею ікони Почаївської Богородиці. Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, про це він сказав сьогодні в Почаєві, де перебував з нагоди святкування 450-ліття принесення Почаївської чудотворної ікони Божої Матері на Волинь. “Влада справилася з поставленим завданням. Усі хто мав намір прибути до Почаєва могли це зробити, розміститися, отримати, за необхідності, допомогу. Не було конфліктних ситуацій, що особливо важливо в умовах великого скупчення людей та проведення паралельних заходів двома конфесіями. Все це підтверджує, що можна досягти злагоди між людьми та європейських стандартів щодо дотримання конституційних прав людини”, – вважає голова обладміністрації.

Сам Ю.ЧИЖМАРЬ, як і голова обласної ради Олексій КАЙДА взяли сьогодні участь у хресній ході та Архієрейській Божественній Літургії, яку було відправлено з нагоди відзначення ювілею перенесення ікони Почаївської Богородиці представниками Української православної Церкви Київського Патріархату.

На богослужінні, яке очолив архієпископ Тернопільсько-Кременецький УПЦ КП владика Іов, зібралося понад 3 тисячі вірян та представників влади. Присутні молились за об’єднання українських церков та створення Єдиної Помісної Православної Церкви.

Відео дня