Міністерство палива та енергетики України готове розглянути можливість зниження для церков і релігійних організацій тарифів на природний газ до рівня тарифів, що діють для населення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомив міністр палива та енергетики України Юрій ПРОДАН, коментуючи відповідне звернення Ради церков України до прем`єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО і уряду.

«На потребі інших установ, окрім населення, йде імпортний газ. Сьогодні, на жаль, немає ресурсу, за яким ми могли б рахувати за ціною як для населення, але розглядатимемо цю пропозицію за наявності джерел компенсації витрат «Нафтогазу України», - сказав Ю.ПРОДАН.

Відео дня

При цьому міністр палива та енергетики підкреслив, що релігійні організації мають статус юридичних осіб, який відповідним чином визначає і їхні зобов`язання.

«При цьому багато з них є прибутковими організаціями, вони мають свої виробництва – видають літературу й іншу церковну продукцію», - пояснив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні на засіданні Ради церков України прем`єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО пообіцяла встановити тарифи на комунальні послуги для релігійних організацій на рівні тарифів для населення.

«Це основне питання для церков і культових споруд, і це саме те, що ми робитимемо і доведемо це до кінця», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Рада церков України зачитала на цій зустрічі звернення, в якому також попросила встановити тарифи на природний газ і воду на рівні тарифів для населення, а на опалення – на рівні тарифів для некомерційних організацій.