Київська влада має намір переглянути дозволи на будівництво в буферній зоні національних заповідників Софія Київська і Києво-Печерська лавра. Мета перевірки – можливість анулювання дозволів або накладення істотних обмежень на будівництво. Як повідомляє газета «Хрещатик», про це заявив начальник Головного управління охорони культурної спадщини Руслан КУХАРЕНКО.

Повідомляється також, що протягом місяця профільні управління КМДА вивчать усі видані раніше дозволи на будівництво в буферній зоні національних заповідників, які перебувають під охороною ЮНЕСКО. Водночас нові дозволи на забудову видаватися не будуть.

Нагадаємо, що за наслідками візиту до Києва в березні 2009 року експерти ЮНЕСКО висловили стурбованість масовою забудовою історичної частини міста. Також наголошується, що Державна служба з питань національної культурної спадщини видає дозволи на будівництво в буферних зонах без інформування про це ЮНЕСКО, до чого зобов`язує підписана Україною Конвенція ЮНЕСКО про збереження всесвітньої культурної і природної спадщини.