У рамках відзначення 440-річчя Люблінської унії Президентові України Віктору ЮЩЕНКУ присвоєно ступінь почесного доктора Люблінського католицького університету ім. Івана Павла ІІ, повідомляється на офіційному  сайті Президента України.

Таким чином університетська Рада відзначила успіхи у політичній та професійній діяльності В. ЮЩЕНКА, зокрема спрямовані на розвиток українсько-польських взаємин та досягнення історичного примирення між двома народами.

Президент України пообіцяв і далі робити все можливе для зміцнення взаємин двох сусідніх народів, «бо істинно не може бути незалежної вільної Польщі без незалежної вільної України», – сказав В. ЮЩЕНКО.

Також звання почесних докторів Люблінського католицького університету було присвоєно Президентові Польщі Леху Качинському, Президентові Литви Валдасу Адамкусу та екс-голові парламенту Білорусі Станіславу Шушкевичу, а також Президентам Латвії й Естонії, яких представляли посли цих країн.

Крім того, як повідомляє джерело, В. ЮЩЕНКО відвідав екуменічну службу у Люблінському кафедральному соборі, взяв участь у церемонії відкриття й освячення меморіальної дошки на честь 440-річчя Люблінської унії. 


 

 

Відео дня