Стратегія стане дороговказом для подальших соціальних проектів українських Церков / irs.in.ua

Комісія Всеукраїнської Рада Церков і релігійних організацій з питань соціального служіння розробила Стратегію участі Церков і релігійних організацій у миробудуванні «Україна – наш спільний дім».

Питання подальшого впровадження Стратегії стало предметом обговорення під час засідання Секретаріату ВРЦіРО, яке відбулося 6 лютого під головуванням єпископа ЗРЦ Олександра Зан-Фабіана, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Документ, поряд із визначенням наявних суспільних розломів і викликів, пропонує низку конкретних цілей і завдань з метою утвердження в Україні суспільного миру на основі трьох головних правил: почути, зрозуміти, діяти разом. Дана Стратегія стане дороговказом для подальших соціальних проектів, які українські церкви і релігійні організації можуть здійснювати спільно та окремо, у тому числі на місцевому рівні.

Відео дня

Також представники церков і релігійних організацій обговорили стан підготовки до щорічної Всеукраїнської Ходи на захист прав дітей і сім’ї. З метою кращої організації цього заходу буде розширено склад оргкомітету Ходи.

Крім цього учасники засідання ознайомилися з інформацію про організацію Всеукраїнського форуму сім’ї, який відбудеться у березні в Києві.

Секретаріат ВРЦіРО також підготує звернення глав конфесій до міжнародних організацій та іноземних дипломатичних місій із закликом вжити заходів для припинення нових утисків віруючих і релігійних організацій в окремих окупованих районах Донецької та Луганської областей.