Народні депутати України з різних парламентських комітетів, представники фракції Блоку Юлії Тимошенко, підтримали ініціативу щодо необхідності передачі  костелу святого Олександра і його допоміжних споруд у власність римсько-католицькій релігійній громаді в місті Києві. Про це повідомляє Інститут релігійної свободи .

Цього тижня депутати спрямували спільне депутатське звернення до Київського міського голови Леоніда Черновецького з відповідним проханням.

Звернення ініціювала Ольга Боднар, перший заступник голови Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, яку у цьому питанні також підтримали голова підкомітету з питань охорони історико-культурної спадщини Комітету з питань культури і духовності Василь Деревляний, заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Степан Глусь та голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Анатолій Семинога.

Відео дня

Парламентарі звертають увагу київської міської влади на обов’язки України перед Радою Європи, у зв’язку з якими “режим безоплатного користування будівлями по вулиці Костьольній, 17 для римсько-католицької громади святого Олександра не є адекватним рішенням у сфері подолання Українською державою негативної тоталітарної політики щодо Церкви”.

“…Наявні обставини вказують на необхідність передачі цих об’єктів у власність релігійної громади Римсько-Католицької Церкви в Україні”, – наголошується у зверненні народних депутатів.

Уже повідомлялося, що в середині червня цього року з аналогічним клопотанням до мера Києва Л. Черновецького звернулась група парламентарів з різних фракцій Верховної Ради України. У зверненні, що його ініціював голова партії ХДС Володимир Стретович, було відзначено, що київській міській владі ніщо не заважає передати римсько-католицький костел і його допоміжні споруди на баланс парафії та таким чином дотриматися зобов`язань, які Україна обіцяла виконати перед міжнародним співтовариством.