Єпископ Кемеровський і Новокузнецький Аристарх (Смирнов) закликав керівників кузбаських підприємств і підприємців погасити борги з зарплати працівникам, оскільки експлуатація праці робітників і несправедлива оплата витрачених людиною сил є лихварством - а це смертний гріх.

Про це повідомляє Newsru.com з посиланням на РІА "Новини".

Єпископ Кемеровський і Новокузнецький Аристарх (Смирнов) закликав керівників кузбаських підприємств і підприємців погасити борги із зарплати працівників, оскільки експлуатація праці робітників і несправедлива оплата витрачених людиною сил є лихварством,  а це – смертний гріх.

Відео дня

Про це повідомляє Newsru.com з посиланням на РІА "Новини".

У своєму зверненні єпископ Аристарх відзначив, що на деяких підприємствах області робітники і службовці місяцями не можуть отримати зарплатню.

"Церква вважає таку ситуацію неприпустимою: обману, злочинним діям, які ущемляють законні права людини, не місце в економічних взаєминах між роботодавцями і працівниками", – процитував єпископа Аристарха представник прес-служби обладміністрації.

Єпископ нагадав, що в Законі Божому мовиться: "Не вкради", тобто забороняється привласнення яким би то не було чином того, що належить іншим.

"За святими отцями, гріхами проти цієї Божественної заповіді є грабунок, крадіжка, обман, хабарництво, а також лихварство, коли гроші отримують незаконним чином, через збагачення на шкоду працівникам, шляхом експлуатації праці робітників і несправедливої оплати витрачених людиною сил", – йдеться у зверненні єпископа.

Православний ієрарх відзначив, що Божественне одкровення і канони Церкви особливо засуджують корисливі дії в період голоду, стихійних бід і лихоліть (криз).