25 червня 2009 року Верховна Рада України відхилила проект Закону про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України (щодо дотримання таємниці сповіді).

Про це повідомив Інститут релігійної свободи з посиланням на портал Верховної Ради. Для багатьох таке рішення виявилося несподіваним, адже 31 березня парламентарії підтримали цю ініціативу, яка після доопрацювання у профільному комітеті не зазнала суттєвих змін.

Законопроектом пропонується доповнити статтю 69 Кримінально-процесуального кодексу України, зазначивши, що священнослужителів не можна допитувати на предмет відомостей, отриманих ними під час сповіді.

Відео дня

На підтримку законопроекту проголосували лише 187 народних депутатів з  необхідних щонайменше 226. Проект підтримали дві фракції: Блоки Юлії ТИМОШЕНКО (134 голоси) і Блок «Наша Україна – Народна самооборона» (49 голосів). Фракції Партії регіонів, Блоку ЛИТВИНА і Комуністичної партії України не підтримали цей законопроект.

Голосування за пропозицію про направлення законопроекту на повторне друге читання дало майже такий же результат з боку фракцій парламенту за винятком Блоку ЛИТВИНА, який приєднався до БЮТ і Блоку «НУНС» й підтримав цю пропозиції. Результат голосування означає відхилення цього законопроекту.