Протягом нового пленарного тижня, з 23 по 26 червня 2009 року, Парламент розгляне кілька питань, які пов’язані з забезпеченням права на свободу віросповідання та діяльністю релігійних організацій. Серед них доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та законопроект про забезпечення дотримання таємниці сповіді. Про це повідомляє Інститут релігійної свободи з посиланням на портал Верховної Ради України.

24 червня у сесійній залі Парламенту має бути представлена щорічна доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніни КАРПАЧОВОЇ про стан дотримання та захисту прав і свобод людини в Україні. Як відомо, згідно зі статтею 101 Конституції України, Уповноважений з прав людини  (омбудсмен) здійснює “парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина”.

25 червня парламентарі планують розглянути у другому читанні проект Закону про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо дотримання таємниці сповіді, який схвалила Верховна Рада України за результатами голосування 31 березня. Законопроектом пропонується доповнити статтю 69 КПК України положеннями, які визначають, що священнослужителів не можна допитувати на предмет відомостей, отриманих ними під час сповіді.

Відео дня