Рятувальники закликають відповідально ставитись до власного життя на водоймах / dsns.gov.ua

У свято Водохреща, 19 січня, на водоймах України чергує понад 3 тисячі рятувальників та більше 500 одиниць спецтехніки. Про це повідомляється на офіційному сайті ДСНС

"Традиційно у цього дня люди масово вирушають на водойми, щоб зануритись у крижану воду. Для того, щоб уникнути виникнення надзвичайних подій, у кожному регіоні визначені офіційні місця, куди можна прийти та скупатися. Там чергують рятувальники, водолази ДСНС та медичні працівники, - ідеться у повідомленні пресс-служби відомства.

Зокрема, на водоймах країни вже встановлено 937 рятувальних постів у складі 3-4 осіб із засобами порятунку. Загалом, цього дня на водних об'єктах чергують понад 3 тисячі рятувальників та 550 одиниць техніки ДСНС.

Відео дня

Крім того, по всій країні напередодні фахівці Служби порятунку проводили інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо безпечного перебування на замерзлих річках та озерах.

Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає громадян відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних, дотримуватися правил поведінки на водоймах під час Водохреща і в разі небезпеки негайно телефонувати до Служби порятунку за номером “101”.