Верховна Рада України / wartime.org.ua

Лідер української парламентської фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко вимагає від влади України втрутитися в ситуацію з нападами радикальних угруповань на церкви. Про це йдеться у повідомленні прес-служби політичної сили. 

За словами політика, релігійні війни є загрозою державності.

«Ми вимагаємо, щоб керівництво держави припинило релігійну та міжконфесійну війну, яка почалася в державі з використанням радикальних угрупувань, які знаходяться під контролем керівництва правоохоронних органів, про що всі знають. Це вкрай небезпечне явище, яке може зруйнувати державність. Ми наполягаємо, щоб керівництво держави втрутилось і припинило це», - наголосив Юрій Бойко. 

Відео дня

Нагадаємо, на початку січня близько 30 осіб з праворадикальної організації С14 заблокували в'їзд до печери Києво-Печерської лаври і перекрили шлагбаум. У ЗМІ повідомлялося про акції радикалів у храмах Дніпропетровська і Запоріжжя. Одеська єпархія УПЦ заявила про напад на храми в центрі Одеси радикалів, які розклеювали листівки та ображали парафіян. Національна поліція і Нацгвардія України перейшли на посилений режим роботи біля церков, щоб не допустити скоєння актів вандалізму, підпалів та інших протиправних дій.