Петр Порошенко / 112.ua

Президент Петро Порошенко привітав українців з Різдвом Христовим за григоріанським календарем.

Як говориться в повідомленні прес-служби глави держави, у своєму зверненні з нагоди свята Президент зазначив, що має намір святкувати Різдво двічі.

Він нагадав, що зараз вперше як державне свято наша країна відзначає Різдво Христове за григоріанським календарем - разом з більшістю всього християнського світу, разом з Європою.

Відео дня

Водночас президент підкреслив, що жодним чином ніхто не зазіхає на давню добру традицію святкувати Різдво 7 січня, яка шанується і поважається.

«Вибирати собі календар - це особисте право кожного, а ось завдання держави - гарантувати таке право і дати можливість вибору. Особисто я вирішив святкувати двічі. Тому сьогодні приєднуюся до вашого урочистого дійства», - зазначив Порошенко.

«Через два тижні українці знову будуть співати колядки та радіти народженню Спасителя світу. Як писав святий апостол Павло, ми, християни, - «одне тіло, один дух, один Господь, одна віра і одне хрещення», - додав Президент.

За словами глави держави, Україна - унікальна в своїй віротерпимості та повазі до релігійних почуттів.

«Ми - це православні, греко-католики, римо-католики. Ми - ціле розмаїття протестантських церков. Ми - мусульмани і іудеї. Ми всі разом - українці», - підкреслив Порошенко.

Президент побажав, щоб духовна праця і щирі молитви українців і надалі стверджували нетлінні християнські цінності.