Верховна Рада України дозволила сумлінним орендарям нерухомого державного і комунального майна продовжувати строк дії договорів оренди на період до двох років, передає Інститут релігійних свобод (ІРС).
Зокрема, депутати ухвалили Закон «Про внесення змін до статті 73 Закону України “Про Державний бюджет України на 2009 рік”» щодо договорів оренди (законопроект №4323).
Ухвалені парламентом зміни, після набуття чинності, будуть передбачати наступне: “Орендар, який належно виконує свої обов’язки за договором оренди нерухомого майна, строк дії якого закінчується має, право на продовження договору оренди на новий строк, але не більше ніж на два роки”. При цьому Закон встановлює, що орендар, який має намір скористатися таким правом, повинен повідомити про це орендодавця не менше ніж за місяць до спливу строку договору оренди нерухомого майна.

Як нагадує ІРС, положення статті 73 Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» надає право релігійним організаціям орендувати державне та комунальне майно для забезпечення проведення богослужінь, релігійних обрядів та церемоній без проходження конкурсних процедур.