Кабінет Міністрів України прийняв рішення про надання культових споруд – визначних пам’яток архітектури у щоденне використання релігійним організаціям:  Успенського Собору Києво-Печерської Лаври – Українській Православній Церкві та

Михайлівського Собору – Українській Православній Церкві Київського Патріархату, йдеться на сайті Інституту релігійної свободи (ІРС).

Як повідомляє ІРС, відповідні зміни було внесено до постанови Кабінету Міністрів України від 9 серпня 2001 року №1005 «Про використання культових споруд – визначних пам`яток архітектури, які не підлягають передачі у постійне користування релігійним організаціям». Дане питання було порушено перед Урядом у звернені народних депутатів України, представників партії Християнсько-Демократичний Союз Володимира СТРЕТОВИЧА та Володимира МАРУЩЕНКА.

Відео дня

Додамо, що згідно зі старою редакцією постанови, богослужіння в Успенському Соборі Києво-Печерської Лаври та в Михайлівському Соборі мали відбуватися тільки  «в дні двонадесятих, великих церковних свят, особливого поминання померлих, ювілейних і пам`ятних дат, а також визначних державних та церковних подій».

Цього дня Уряд також ухвалив розпорядження №619-р про передачу приміщення колишньої семінарійної каплиці і допоміжних приміщень колишньої семінарії Римсько-католицької церкви, розташованої у м.Львові по вул.Винниченка, 30, у власність Львівської митрополії Римсько-католицької церкви.

Нагадаємо, що у квітні цього року Кабінет Міністрів України вже вносив зміни до зазначеної постанови, якими дозволив патріархії Української Автокефальної Православної Церкви використовувати Андріївську церкву Національного заповідника «Софія Київська» для проведення щоденних богослужінь.