Президентське подружжя помолилося у католицькій Базиліці Пресвятої Богородиці Розарія / president.gov.ua

Під час перебування у Португалії Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною відвідав центр паломництва «Фатіма». Президентське подружжя помолилось за мир в Україні у Храмі Пресвятої Богородиці Розарія, повідомляє Офіційне інтернет-представництво Голови держави. 

Президент зустрівся з керівником центру преподобним Карлушом Кабесіньяшом / president.gov.ua

Петро Порошено із дружиною поклали квіти до могил свідків явлення Пресвятої Богородиці та встановили свічки біля Каплиці явлення Пресвятої Богородиці.

Під час зустрічі з керівником центру преподобним Карлушом Кабесіньяшом Глава української держави зауважив, що у світі є кілька місць, наповнених особливою енергетикою та духовною силою, і одне з них – «Фатіма».

Відео дня

«Відвідування такого місця паломництва, особливо напередодні Різдва, дає кожному з нас додатковий імпульс для осмислення наших дій та сенс нашого земного життя», - підкреслив Президент.

Петро Порошенко наголосив, що  українці змушені жертвувати своїм життям не тільки за незалежність своєї держави, але і боротися за свободу та цінності, на яких базується об'єднана Європа. І в цій війні понад 10 тисяч українців загинули та майже 1,8 мільйонів стали вимушеними переселенцями.

Президент підкреслив: «Сьогодні, напередодні різдвяних свят, я вірю в перемогу добра над злом і повернення миру в Європу».