Виборці зобов'язали депутатів не голосувати за скандальні антицерковные законопроекти / news.church.ua

Понад 60 тисяч підписів виборців було зібрано під зверненнями, які уповноважують народних депутатів України відкликати або не голосувати за скандальні законопроекти 4128 і 5309, оскільки вони отримали негативну оцінку Головного науково-експертного управління Верховної Ради, антикорупційного комітету, а також розпалюють релігійну ворожнечу в Україні.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на організатора ініціативи збору підписів Галину Суменкову.

Варто зазначити, що розпалювання релігійної ворожнечі тягне за собою кримінальну відповідальність, що передбачено ст.161 Кримінального кодексу України. Окрім цього, діяльність деяких членів депутатських фракцій парламенту, співавторів зазначених законопроектів, ставить під загрозу діяльність відповідних політичних партій на території України, оскільки ст.5 Закону України “Про політичні партії в Україні” передбачає заборону діяльності політичних партій, якщо їхні дії спрямовані на пропаганду насильства, розпалювання релігійної ворожнечі.

Відео дня

Як розповіла організатор ініціативи збору підписів Галина Суменкова, на цей момент відповідні звернення були відправлені 31 депутату, а також главам усіх фракцій у Верховній Раді. Підписи збиралися по всій Україні, зокрема в Київській, Житомирській, Волинській, Рівненській та інших областях.

1