Президент 21 травня видав Указ (№ 346/2009) «Про відзначення 18-ї річниці незалежності України», йдеться на офіційному сайті Президента. Важливу роль у святкових заходах Глава держави відвів Церквам та релігійним організаціям. В Указі передбачається участь Церков і релігійних організацій в урочистостях не тільки в столиці, але й в обласних і районних центрах та інших населених пунктах України.

Окрім того, Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів України у двотижневий термін утворити організаційний комітет з підготовки та відзначення 18-ї річниці незалежності України і затвердити його персональний склад, а також впродовж місяця розробити та затвердити план святкових заходів.

Міністерству закордонних справ України Глава держави доручив вжити заходів щодо залучення до участі в урочистостях з нагоди 18-ї річниці незалежності України представників дипломатичного корпусу іноземних держав та української діаспори, а також закордонним дипломатичним установам України доручив організувати заходи із відзначення 18-ї річниці незалежності України за участю представників української громадськості за кордоном.

Відео дня