/ kp.ruЗустріч у Чистому провулку / kp.ru

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил на зустрічі з новим Надзвичайним і Повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Росії Джоном Хантсманом обговорили ситуацію в Україні та миротворчу роль Української Православної Церкви.

Посол подякував Патріарху Кирилу за зусилля щодо звільнення людей, які потрапили в полон, повідомляє patriarchia.ru. Зустріч відбулася 16 листопада в Москві, у Патріаршій резиденції в Чистому провулку.

Патріарх Кирил висловив сподівання, що контакти в контексті відносин Росії і США будуть присвячені також дискусіям з глобальних, цивілізаційних питань.

Відео дня

«Нам би дуже хотілося, щоб разом з релігійним американським народом ми могли шукати і знаходити правильні відповіді на виклики сучасної цивілізації», - сказав Патріарх Кирил.

У свою чергу, дипломат звернув увагу на те, що «важливо людям зрозуміти один одного, крім того, що звучить по телебаченню, крім тих заголовків у газетах; дізнатися те, що нас об'єднує».

Дж. Хантсман згадав про те, що, хоча нині в Сполучених Штатах рівень довіри народу до політичних діячів досить низький, рівень довіри до священнослужителів залишається дуже високим.

«Необхідно вести дискусію, яка ґрунтується на цінностях, які нас об'єднують. Необхідно разом з представниками Церков вести відкриті обговорення тих питань, які стоять перед нами. Політичні діячі самі не можуть вирішити ці питання. Нас будуть судити з того, як ми виховаємо наступне покоління, зможемо навчити його тому, що таке повага один до одного, справедливість між людьми, повага до представників різних культур і віросповідань. Це дуже складне завдання. Необхідно займатися його вирішенням кожен день. Треба залучати політичних діячів, представників тих чи інших віросповідань, щоб розвивати почуття толерантності та поваги, щоб зрозуміти, що нас об'єднує».

Сторони обговорили становище християн у Сирії, Іраку і на Близькому Сході, становище біженців та механізми співробітництва в справі відновлення зруйнованих храмів і монастирів.