patriarchia.ru

Президент Росії Володимир Путін зустрівся з українським політиком Віктором Медведчуком і пообіцяв сприяти обміну полоненими між невизнаними так званими "ДНР" і "ЛНР" та Україною.

Як повідомляють російські ЗМІ, зустріч відбулася сьогодні в підмосковній Істрі, в Ново-Єрусалимському ставропігійному чоловічому монастирі, під час огляду обителі після реконструкції, у присутності Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Віктор Медведчук попросив Володимира Путіна, який за повідомленнями ЗМІ є його кумом, «проявити гуманізм» і «звернутися до глав невизнаних республік, щоб вони погодилися на обмін полоненими».

Він повідомив, що в рамках першого етапу Україна готова звільнити 306 чоловік і розраховує, що ДНР і ЛНР у відповідь відпустять на свободу 74 полонених.

"Якщо вони погодяться на цей обмін, то вже до новорічних та різдвяних свят 380 осіб зможуть повернутися додому в свої сім'ї", - сказав Віктор Медведчук.

У своїй відповіді Володимир Путін підтвердив комунікацію з главами так званих "ДНР" і "ЛНР".

"Я зроблю все, що від мене залежить, переговорю з керівництвом Донецької і Луганської республік. Сподіваюся, що ваша пропозиція буде реалізована, і як можна швидше", - сказав Путін.

Патріарх Кирил підтримав ініціативу Віктора Медведчука.

"Володимир Володимирович, ми з вами обговорювали ці теми, я знаю, що ви близько до серця сприймаєте долю людей, митрополит Онуфрій неодноразово до мене звертався. Страждають люди, є жертвами важкого конфлікту, тому я зі свого боку хотів би теж просити вас підтримати і спільними зусиллями могли б здійснити обмін", - сказав патріарх Московський і всієї Русі.