Фото: news.church.ua

У вівторок, 7 листопада, відбулась зустріч Голови Представництва УПЦ при міжнародних організаціях єпископа Баришівського Віктора із заступником Генерального секретаря Ради Європи Габріеллою Баттаіні-Драгоні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В ході зустрічі були обговорені питання стану церковно-державних відносин в Україні. Зокрема, заступник Генерального секретаря РЄ була поінформована про останні випадки порушень прав віруючих УПЦ в м. Коломия, с. Грибовиця та с. Старий Гвіздець, а також про захоплені або заблоковані правопорушниками храми в інших населених пунктах Західної України.

Особливу увагу в розмові було приділено законодавчим ініціативам, направленим на дискримінацію Української Православної Церкви, незважаючи на невідповідність нормам міжнародного права.

Відео дня

Єпископ Віктор охарактеризував ситуацію щодо міжконфесійних та державно-церковних відносин в Україні як напружену та таку, що потребує уваги міжнародних організацій, які ставлять перед собою завдання захисту прав людини та забезпечення верховенства права і законності.

Представник УПЦ при міжнародних організаціях звернув увагу на необхідність віднайдення превентивних можливостей для припинення порушень прав віруючих, а також реалізації гуманітарних проектів надання допомоги біженцям та тимчасово переміщеним особам.

Заступник Генерального секретаря Ради Європи пані Габріелла Баттаіні-Драгоні прийняла до розгляду та уважного вивчення всі надані їй документи та матеріали, що підтверджують факти порушень прав віруючих УПЦ.

Габріелла Баттаіні-Драгоні до свого обрання заступником Генерального секретаря Ради Європи займала посаду Генерального директора із програм ЄС та очолювала директорат із питань освіти, культурної спадщини, молоді та спорту.