Фото: news.church.ua

Голова Представництва УПЦ при міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор 6-7 листопада взяв участь у роботі щорічного форуму «Обмін думками про релігійний вимір міжкультурного діалогу» (Exchange on the religious dimension of intercultural dialogue), який щороку відбувається у Страсбурзі в Раді Європи.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, цьогорічна зустріч була присвячена проблемам міграції та біженців, ролі релігійних та нерелігійних груп в інтеграції мігрантів і біженців, а також участі релігійних організацій у розробці державної програми в сфері міграції.

У заході приймали участь члени Комітету Міністрів Ради Європи, Спеціальний доповідач Генерального секретаря з питань міграції та біженців, представники релігійних та неурядових організацій. 

Відео дня

Єпископ Віктор виступив із двома промовами, в першій з яких висвітлив основні гуманітарні ініціативи та проекти Української Православної Церкви, направлені на надання допомоги біженцям та внутрішнім переселенцям зі Сходу України. Владика особливо підкреслив, що Українська Православна Церква, не розділяючи українців на “своїх” і “чужих”, використовує всі доступні можливості для надання допомоги всім без виключення переселенцям.

У другому виступі єпископ Віктор зупинився на тих труднощах, з якими зустрілася Українська Православна Церква в наш час. Незважаючи на намагання приймати і підтримувати нужденних осіб з усіх куточків країни, саме за таку діяльність УПЦ сьогодні часто переслідується та дискримінується. Насамкінець, владика зазначив, що Українська Православна Церква надавала та продовжуватиме надавати духовну та матеріальну підтримку вимушеним внутрішнім переселенцями та всім нужденним особам в різних частинах України.