1

Верховна Рада готова затвердити зміни в закон «Про свободу совісті та релігійні організації».

Про це сказав один з ініціаторів законопроекту № 4128, член комітету Ради з питань культури і духовності депутат Віктор Єленський в коментарі порталу «Слово і Діло».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти законопроекту 4128 об'єдналися майже всі конфесії України

Відео дня

Єленський нагадав, що проект закону вже двічі вносився до порядку денного сесії – восени 2016 року і навесні нинішнього, однак до його розгляду в залі черга не дійшла.

«Було розуміння, що в першу чергу необхідно приділити час реформам. Зараз, коли вже прийняли пенсійну, медичну, судову реформи, а також реформу системи освіти, з'явилися всі можливості розглянути цей законопроект. Коли приймали медреформу, до мене підходили колеги і казали: ось зараз затвердимо і можна твоїм проектом займатися», – розповів нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі прийняття законопроекту № 4128 може початися релігійна війна - єпископ РКЦ

За словами депутата, шанси на затвердження законопроекту досить високі. «Звичайно, буде проти "Оппоблок", який реалізує політику Московського Патріархату, по суті, є кремлівською політикою. Інших противників закону в парламенті немає», – переконаний він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УПЦ розповіли, чому більше 10 тисяч віруючих зібралися біля Верховної Ради (фото, відео)

Водночас, представники багатьох конфесій вважають, що законопроект № 4128 здатний узаконити схеми рейдерського захоплення храмів, ним порушується принцип автономності і відбувається грубе втручання у внутрішні справи релігійних громад.