Фото: irs.in.ua

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звернеться до міжцерковних об’єднань та гуманітарних інституцій з проханням про сприяння у звільненні заручників.

Таке рішення ВРЦіРО прийняла під час обговорення цього питання з Головою Служби безпеки України Василем Грицаком за участі матерів і дружин заручників, що понад три роки утримуються так званими «ДНР» та «ЛНР» на непідконтрольній уряду території на Сході України, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Зустріч відбулася 12 жовтня у Національній Академії СБУ в Києві. Учасники обговорили напрямки сприяння Ради Церков у звільненні заручників, а також можливі практичні заходи – як спільні, так і в міру можливостей кожної з конфесій.

Відео дня

Голова СБУ закликав представників Всеукраїнської Ради Церков допомогти у процесі звільнення заручників.

“Ми маємо використовувати будь-яку можливість, щоб привернути увагу до цієї проблеми та знайти шляхи її вирішення. Щоб здоровий глузд переміг, і наші бранці повернулись додому”, ‒ підкреслив Василь Грицак.

Члени Ради Церков одноголосно підтримали пропозицію і найближчим часом спільні звернення надійдуть до міжцерковних об’єднань та міжнародних організацій, що займаються звільненням заручників. Головуючий у ВРЦіРО шейх Ахмед Тамім зауважив, що вже у середу Секретаріат Ради збереться для опрацювання цього питання.

2

Релігійні діячі також наголосили на винятковій силі молитви, яка здатна змінити ситуацію. Члени ВРЦіРО обговорили ідею спільної всеукраїнської молитви за звільнення заручників, які утримуються на непідконтрольних територіях на Донеччини і Луганщини.

За інформацією СБУ на сьогодні у заручниках так званих «ДНР/ЛНР» перебувають 152 українських громадянина, ще 404 ‒ вважаються зниклими безвісти. Крім цього, на території Росії незаконно утримуються десятки громадян України.

Учасники зустрічі також обговорили питання духовного-морального та патріотичного виховання молодих захисників України, зокрема курсантів Національної Академії СБУ. Василь Грицак наголосив, що у теперішній час важливо відкинути все, що розділює українське суспільство, але докладати зусиль заради єдності та розвитку України.

“Перспектива нашої країни в єдності українського народу, незалежно від релігії, національності, мови, тощо. Нам важливо об’єднати українське суспільство заради майбутнього нашої країни”, ‒ звернувся до українських релігійних діячів Голова СБУ.