Фото: mitropolia.kiev.ua

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія та на запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні пана Ернста Райхеля вікарій Київської Митрополії архієпископ Феодосій взяв участь у святковому прийомі, організованому німецьким посольством в Україні. Захід проходив з нагоди Дня німецької єдності, повідомляється на сайті Київської митрополії УПЦ.

З 1990 року День німецької єдності - національне свято Німеччини, який відзначається у відповідності з Договором про об'єднання Німеччини 3 жовтня, в день вступу НДР до складу ФРН. Після об'єднання країни в 1990 році національне свято об'єднаної країни передбачалося призначити на 9 листопада - день падіння Берлінської стіни. Однак, оскільки цей день був пов'язаний з темними періодами в історії Німеччини (пивний путч у 1923 році і листопадові погроми 1938 року), для нового державного свята була обрана інша дата - 3 жовтня 1990 року, коли відбулося остаточне об'єднання двох німецьких держав.

Урочистий прийом з нагоди свята, який проходив в будівлі посольства Німеччини в Києві, відвідали діячі культури і науки, державні службовці, релігійні представники.

Відео дня

Від імені Предстоятеля Української Православної Церкви архієпископ Феодосій привітав пана Посла та членів дипломатичного корпусу зі святом, побажав благополуччя і миру німецькому народові.