Фото: lavra.kiev.ua

Через відсутність кворуму 30 серпня не відбулося засідання конкурсної комісії з питання обрання нового гендиректора Києво-Печерського заповідника. У  міністерстві роз'яснили свою позицію на офіційному сайті Мінкульту. Текст Роз'яснення наводимо нижче без змін. 

"Роз'яснення міністерства культури щодо проведення конкурсного добору на посаду генерального директора національного києво-печерського історико-культурного заповідника

4 липня 2017 року Міністерство культури України відповідно до Закону України «Про культуру» оголосило конкурс на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, а також формування конкурсної комісії. Відбір кандидатур для включення до складу конкурсної комісії від громадських організацій здійснювався шляхом жеребкування  24 липня 2017 року.

Відео дня

Наказом Міністерства культури України від 13.07.2017 року № 523/0/17-17 «Про оголошення конкурсу на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника» та Наказом Мінкультури від 01.08.2017 року № 624/0/17-17 «Про створення конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідник» було оголошено конкурсний добір та сформовано склад конкурсної комісії у кількості 9 чоловік.

Відповідно до пункту 2 розділу ІІІ наказу Міністерства культури України від 31 травня 2016 № 380 «Про затвердження Положення про формування складу та організацію роботи конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду керівника державного закладу культури, що належить до сфери управління Міністерства культури України» (зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 03 червня 2016 року за № 809/28939) організаційною формою роботи конкурсної комісії є засідання. Засідання конкурсної комісії вважається правомочним у разі особистої участі в засіданні не менше 2/3 від затвердженого складу.

У зв’язку з відсутністю кворуму під час проведення другого засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника засідання є таким, що не відбулося. Таким чином, переможця конкурсного добору на посаду директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника не визначено.

Оскільки конкурс відбувся згідно вимог чинного законодавства , просимо зберігати спокій та не здійснювати тиск.

Дату оголошення повторного конкурсного добору буде розміщено на офіційному сайті Міністерства культури України", - йдеться у офіційному Роз’ясненні мінстерства.