Фото: president.gov.ua

Президент України на прохання керівників Церков та Героїв України підписав Закон «Про амністію у 2016 році». Про це повідомляється на сайті Глави держави.   

«Наші герої – військовослужбовці та ієрархи нашої церкви звернулись до мене з питань амністії для тих, хто пройшов горнило війни, брав активну участь у АТО, але не скоїв важких злочинів, щоб держава пішла на зустріч», - повідомив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з Героями України та Предстоятелями церков.

Президент звернувся до учасників зустрічі і зазначив, що хотів би почути їх думу з цього питання, порадитись і прийняти рішення.

Відео дня

Предстоятель Української Православної Церкви, митрополит Київський і всієї України Онуфрій зазначив, що церква робить все, щоб зберегти цілісність України. Він також зазначив, що церква надає гуманітарну допомогу людям, які постраждали в результаті військових дій, займається питанням визволення полонених.

Предстоятель УПЦ також підтримав пропозицію щодо помилування тих, хто скоїв не тяжкі злочини: «Я думаю, що це добра ідея». «Милосердя, коли воно проявляється у всіх сферах, воно приносить користь», - зазначив митрополит Онуфрій.

Герой України, майор Збройних Сил Ігор Герасименко зазначив, що дуже багато учасників АТО чекають на підписання цього Закону. «Наша армія до початку війни на Донбасі не мала того досвіду, який ми маємо зараз. Але щоб досягти цього досвіду потрібен час. Також є і помилки. А коли ти працюєш у стресовій ситуації, ніхто від помилок не застрахований», - сказав Ігор Герасименко.

Президент подякував за висловлені думки учасникам зустрічі. «Дуже важливо, що я почув зараз. Ваша підтримка і ваші звернення укріплюють мене у моєму рішенні», - сказав він.

«Я вірю, що без Божої допомоги цього б не відбулося. Господь на нашому боці. Я хотів би дуже подякувати вам за молитви за наших воїнів, за нашу державу, за те, щоб нашу землю прийшов мир і наша земля була звільнена від загарбників», - звернувся Глава держави до представників духовенства.